Sunday, March 1, 2009

Tahun 2009 yang memberi sinar

Dah agak lama aku tak updated kat blog ni.. bukan tak nak tapi kekadang tak kesempatan masa nak bukak n updated.... kekadang malas nak bluetooth kan gambar dalam hp..kekadang survey problem.. kekadang tgh buka... dah keje berlambak..so.. terpaksa pendamkan jer keinginan nak updated.... sebenarnya gambar dalam kamera byk tp tak sempat nak ambik... kamera tertinggal.. so ni nakal updated yang ada dalam hp je la... walau pun tak banyak tp leh la wat jamu2 mata...... nak citer ape ek perkembangan kat sini? ermm.. irsyad dah setahun sebulan baru leh menapak 4,5 tapak... bila la nak tgk dia berjalan dengan sepenuhnya.....? dia sekarang sensitif... asal marah skit..majuk..hempaskan diri.... anak teruna ku itu yang semakin pandai da... dah bole sebut.. dog, buah selain mama, ayah, opah..dah ader lagi perkataan lain yang daku lupa .. kekadang dengan tiba2 dia menyebutnya.... selalu gak kene debit ngan daku.. tp sayang tetap sayang cuma kekadang dia buat peel yang menyebabkan daku naik hot.. cthnye nak main kasut ..p tempat kasut..p kutip kasut daku atau hubby atau opahnye nak wat main..maner boleeeeeee!!! kotor!!! kekadang nak ambik penyapu. Semalam dia patahkan pokok herba opahnye.... grrrrrrrrr
Tido dalam carseat.. Baru beli kat Jusco malamnya sebab dah tak larat nak layan kelasakan irsyad

Lena sungguh dia... kepenatan la tu...

Kasut yang da lama beli tapi baru leh pakai.. Beli masa sale Crocks kat Kepong (Makcunya yang tolong belikan)

Time ni petang.. hari Isnin ... pagi tu bawak Irsyad p klinik cucuk satu tahun.... tak nangis pun... siap pandang kat nurse yang cucuk tu... demam pun tak.. LEGA......... masa ni daku nak menyusun baju yang bole dan tak bole dipakai Irsyad..tgk ler ape dah dia buat!!! huhuhuhu 'sajer nak khianat kat mama'

Time ni hari sabtu.... kul 7 dah kuar umah nak anto irsyad p umah mak kat Cochrane... dekat la jugak ngan tmpat keje daku... sebelum tu singgah kat gerai nasi lemak kat komuter sentul..bestttt nasi lemak kat situ.....

Hepi dapat berjalan seawal pagi ' itu agaknye di pikirkan si irsyad ni ' hehehehe

Nampak dog kat luar tgh merayau2 cari mknan.. tu la baru kenal n pandai sebut DOG

Masa ni p mkana kat KFC Wangsa Maju... Sebelah carrefour.. Hubby p tapau pizza makan kat cni.. time ni ujan lebat kat luar.. dalam KFC ni lak sejuk macam nak beku jer....gr gr gr...
Irsyad tgh perhatikan sorang awek tu berjalan... pantang tgk pompuan lalu gerenti pandang sampai macam ni.... (kalau orang tua atau separuh umur tak la dipandangnye) ala romeo konon..hehhehhhe

Mana makanan ni!!! lamanya!!! perut dah lapo ni... dah la sejuk...

uiks!! mama ambik gambo ker????? tak ready laaaaaa

Dengan Counsinnya " kakak Elish"



Yeah.. ni dia Elish... counsin irsyad merangkap anak adik ipar daku

3 comments:

Aiza Parman said...

Nanti lagi 2,3weeks boleh jalan lancar dia. Cute je dia dlm carseat tu....kak nis

Prettylady-ATuL said...

comel nya irsyad...
cute betul tido sambil nyonyot pacifier...heheheh

Amy said...

heheheheh.... nyonyot pacifier tu sebab nak kasi dia diam n tido.kalau tak.. asyik nak menjerit jer