Wednesday, October 7, 2009

Tragedi manis di bulan Ogos


7hb Ogos (Jumaat) - Seperti biasa daku bersiap untuk pergi ke opis. Dalam hati risau pun ada sebab due dah terlepas. Harusnya 6 Ogos tapi nak wat macam mana baby tak nak kuar2 gak. Syok sangat agaknya duk dalam perut ni. Leh makan ice-cream buahan lagi n minum air kelapa muda.
Sampai di opis daku kim ngan member teh ais... dapat minum memang best giler..huhuhuhuuhuhuu syoknye bile diingat2 balik detik meneguk air sejuk tu. pastu dalam kul 11.00 pagi sambil wat keje, daku teringat ayat2 yang mak daku bagi untuk mudahkan bersalin dan untuk buat selusuh. Daku baca 2 kali setiap ayat tu. Dah baca duk menyandar kat kusi sambil tgk pc.. Dalam kul 11.30 pagi.. rase macam angin... ntah ler nak kata tanda nak banak tak sure lak sebab takder turun tanda ape pun... Jadi daku anggap angin je la... cuma rase tak senang hati tu ada gak... sekejap keluar p kat member..kejap masuk dalam.... kejap rase angin tu lagi.. kejap kira 15 minit, pastu 10 minit pastu 12 minit..isk.... mungkin tidak....!!!!
Time rehat tak kuar kemana pun..al-maklumla hari jumaat kerajaan rehat kul 12.15 minit tghari kan.. so masa dihabiskan dgn surfing internet n mengira rase tak selesa di ari2... Makan pun kim ngan orang, Nasi ayam dara... memang masa akak opis bawak balik tu... kecur air liur dibuatnya.. bau pun dah cukup buat daku kelaparan yang maha dahsyat.... makan apatah lagi, sedap hingga teringin nak jilat kertas pembalut tu..hehehehheheheheheh... Masa tu sakit dah makin kuat skit...(rasa angin tu la). kawan opis lak sibuk nak suh daku p sepital cepat tp selagi tak kuar tanda daku takkan pergi..heheheh.. Oh ye citer pasal tanda ni.. daku baru teringat.. dalam masa rasa angin tu.. rase nak uk uk asyik datang menjelma jer.. bile p uk uk..skit je yang kuar.. Ada la dalam 4,5 kali ... last-last terpk.. mesti nak banak ni...
Balik kerja kul 4.30 petang call hubby sebelum drive cakap ader rase macam sakit. Hubby jawab nak wat macam mana... kene la balik gak drive sendiri..huhuhuhu takpe la.. ku kuatkan semangat..heharap takder sakit waktu drive nanti... Dalam perjalanan balik daku seperti biasa layan blues ngan lagu2 kat radio yang dipasang. Di Jalan Tun Razak berdekatan dengan bangunan TH Selborn.. dah mula rase sakit sampai la di hadapan padang hospital. Time tu jeling gak kat bangunan hospital Bersalin ... dalam hati tak leh jadi ni kene p kuar duit dulu n beli KFC makan.. Dalam otak teringat kat anak teruna aku di rumah pengasuh. Kene gak beli KFC sebab rase macam tak larat nak masak malam tu. Masa di KFc sakit tu datang lagi... hubby telefon tanya di mana. SIL pun call tanya. Tp ku katakan ku masih mampu drive.
Sampai umah mandi n solat seperti biasa (mil bising cakap nanti cepat bersalin kalau mandi) tp takkan tak mandi lak kan.. dah la baru balik keje. Pastu dah solat ingat nak p ambik irsyas.. tgk2 mil dah ambikkan... ku duduk kat beranda .. rase makin tak selesa perut ni. malam tu pulak mil nak pergi ke Kelantan, rombongan.
So pas makan malam n suapkan irsyad makan ..kemas2 terus anto irsyad ke rumah mak daku di Jalan peel. Kul 9.30 bergerak ke hospital lak.. (GH) sampai sana check dah 4cm. Masuk LR dalam kul 11.00 malam ( memang meriah LR malam tu sebab ramai). Kul 1 pagi doktor pecahkan ketuban.. kul 3.30 rase nak uk uk n kul 3.40 kuarlah MUHAMAD IRFAN IHSAN dengan berat 3.02kg.. (bidan yang menyambutnya adalah orang yang sama menyambut Irsyad tahun lepas ) Tanda lahir pun seakan sama. Gambar masa lahir tak sempat nak ambik dari HP.. Tgk je la gambo yang ada ni.













4 comments:

zealvia said...

tahniah..cute mcm abg dia jugak!

Amy said...

thanks zea.. memang ader iras abg dia... cuma dia lain skit jer...

~ MoMmY ~ said...

ha...

camni kena tukar nama blog ar.

dah ada adik sorang lagi ni.

zhafris said...

nakal...genz nie..congrates for ur second boy...masih nyusu badan tak?...