Thursday, June 3, 2010

Sesudah tahun 2010

Agak lama tak menyapu dan menjengah kat umah ni sejak sibuk melayan FB. Tapi hari ni tersentak lak tgk umah terbiar macam tu. so cuba la nak merajinkan diri melayan blog lak. Sekarang Irfan pun dah nak masuk 10 bulan dah semakin pandai dan bijak dengan keadaan sekeliling. Bila bercerita pasal diri dia dengan hubby atau pengasuhnya gerenti matanye merenung daku sambil mulut berbunyi 'argg..argg' dan tangan melepuk2 mulutku..hehehe malu gamaknye.

Tak dinafikan sejak dia dapat menghidu perubahan pada diriku dan bakal kehadiran teman sepermainannya kelak dirinya semakin manja dan asyik nak berkepit jer. Termasuk la abgnya setiap malam akan tido denganku sedangkan sebelum ni sibuk nak tido beradu dengan opahnya.

Tak dijangka anugerah terhebat ini oleh Yang Maha Esa kepada diriku secepat ini. Tanpa sedar tanpa terpikir ia muncul dan bertunas dalam diam meskipun tidak pernah ku jaga dan tatangnya sebaik seperti permulaan kehadiran Irsyad dan Irfan. Tapai ku bedal, nenas muda ke tibai, coke ku teguk hampir setiap hari.... alhamdulillah dia mampu survive tanpa menunjukkan sebarang tanda kepadaku.

Alhamdulillah..syukur yang tak terhingga kepada Tuhan Yang Maha Esa atas kasih sayangnya kepada ku dan perlindungan yang diberikan. Kepada bakal baby ku... Maafkan mama di atas sikap tak sedar diri mama itu sekejapan itu. sekarang dikau ku jaga dan ku tunggu saban saat agar mampu kita ketemui tak berapa lama lagi...

3 comments:

zealvia said...

congrats....abeslah diet ko erk..tp takper ko ttp cute!

azie said...

nakal..3rd baby on the way yerk..congratee...ni dh kira potong line. aku br nak masuk 2..hehe

Prettylady-ATuL said...

nakal... dah brapa months? aku pun sama....!